​​ALTAY Ana Muharebe Tankı






ALTAY Tankı, Türkiye'nin ürettiği dört mürettebatlı Yeni Nesil Milli Muharebe Tankıdır. Üretim aşamasında G.Koreden destek alınmıştır. ALTAY, üzerinde bulunan V12 1500 Beygir gücündeki motora ek olarak 5 ileri 3 geri vites PowerShift şanzumana sahiptir. ALTAY, Silah grubu olarak MKE üretimi 120 mm’lik 55 kalibre top'un yanında uzaktan kontrollü 7.62 mm Makinalı Tüfek,40 mm Bombaatar ve 7.62 mm kule makinalı tüfeğine de sahiptir. Atış kontrol sistemi hareketli ve sabit hedefleri etkili şekilde vurabilmesine olanak vermektedir.



ALTAY tankında, her türlü KE ve CE tehdide karşı tankı korumak üzere tasarlanan modüler kompozit/reaktif zırhlar ve mürettebatın Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) tehditlerin bulunduğu ortamlarda görev yapmasına olanak sağlayan sistemler mevcuttur. Yaşam Destek Sistemi, İlave Mayın Koruma Kiti, Yardımcı Güç Grubu, Lazer Uyarı Sistemi, 360 derece Durumsal Farkındalık Sistemi ALTAY’ın bekasına katkı sağlayan önemli unsurlardan bazılarıdır.





ALTAY’ın yüksek teknoloji ürünü yeni nesil komuta kontrol sistemi, muharebe sahasındaki taktik-lojistik durum bilgisinin, emir, mesaj ve alarmların; tüm muharebe unsurlarının kullanımına uygun olarak üretilmesi, işlenmesi ve dağıtılması fonksiyonlarını en etkin şekilde yerine getirmektedir.